Сегодня
Пятница 26 апреля 
01:56


НОВОСТИ АКЦЕНТ МНЕНИЕ СКАЗКА ТЕНДЕНЦИИ КАПИТАЛ НЕФОРМАТ НООСФЕРА ГАЛЕРЕЯ
Новости
01.11.2006 | 

Тимошенко: бюджет-2007 – это проект национального геноцида



НТН

В эфире «Вчасно про головне» на канале НТН гость студии Юлия Тимошенко, лидер БЮТ, заявила, что «если президент этот бюджет не ветирует, он будет соучастником принятия просто теневого и антисоциального бюджета» (31.10.2006)

Головна тема нашої розмови - це бюджет. Де ваш альтернативний уряд? Якби він був, був би альтернативний бюджет, і говорити про бюджет, який презентував Микола Азаров, можна було б предметно. Щось пропонуючи натомість. Ви ж того не маєте

Це не так. Справа в тому, що ми працюємо не на піар-акції, а працюємо на результат. І тому наша фракція подала 1100 поправок до цього бюджету. Це практично новий бюджет. Але цей новий бюджет, він висловлений в поправках до бюджету, які потрапили в порівняльну таблицю, і які мали, власне, за мету прибрати всі ті жахливі недоречності, жахливі помилки, які є в бюджеті.

 

Але звучало зовсім інакше. Якби був альтернативний уряд, який би сказав: «Панове, уряд, чинний уряд України, зробив це. Талмуд. Ми зробили це. Ось талмуд. Вони пропонують таке. Ми пропонуємо таке». Цього немає.

 

Я думаю, це не так. 1100 поправок - це новий бюджет України, який зафіксований в таблицях, який ми подали бюджетному комітету. І тому ми сказали: «Панове, оце ваша макулатура, я її принесла, якщо будуть питання. А ми подали дійсно бюджет із 1100 поправок до діючих документів. І вважаємо, що якби ці поправки були прийняті, наша конструктивна позиція, і це абсолютно новий бюджет держави. І наша фракція, це набагато потужніша, ніж будь який опозиційний уряд. Там 120 людей, які здатні по кожному питанню дати професійну оцінку.

 

То я розумію, альтернативного уряду і не буде?

Ні. Опозиційний уряд ми готуємо. Ми підходимо до того достатньо ґрунтовно. Ми хочемо провести конкурси на ці посади. Тому що для нас це не рекламна компанія, а для нас це підбір професіоналів. До речі, хочу сказати, що програма «Ідеальна країна» в Інтернеті, яку ми започаткували, дала нам більше 10 тисяч імен людей, які мають прекрасні освіти, відданні крані абсолютно. І ми з них будемо відбирати нове покоління урядовців України.

Розумію, пані Юліє, курчат рахують по осені. Результат рахують по результату, коли він є. Якщо буде - будемо говорити. Якщо статті окремі бюджету будуть оскаржені в Конституційному суді, і після цього бюджет буде прийнятий, чи ось це оскарження, що воно дає?

 

Я не знаю, хто оскаржує в суді окремі статті. Але я можу сказати, що ми свій результат дали навіть вже на першому засіданні. По-перше, ми зняли ті жахливі статті, які передбачали, що працюючим пенсіонерам не будуть сплачувати пенсії. Це ми абсолютно чітко примусили уряд прибрати. Друге — ми повернули частину пенсійного забезпечення військовим пенсіонерам, які бастували. І це наша поправка, і вона пройшла. Крім того, ми повернули право родинам, які народжують дитину, отримувати вісім з половиною тисяч допомоги, незалежно від стану.

Яка частина поправок проходить?

Третина.

 

(...) Наша гостя говорить, що бюджет вперше не датує Пенсійний фонд. Наводиться цифра, на 5,3 мільярди зменшено видатки. Це означає, що пенсіонерам не будуть збільшувати пенсію. Чи скажіть «так», або скажіть інакше, що ці 5,3 мільярди, і з яких інших статей буде збільшуватися пенсія?

 

Юлія Тимошенко: 5,3 мільярда зменшать надходження від державного бюджету до Пенсійного фонду. І підвищення 10 мільярдів від приватизації розписані на придбання літаків для них, на фінансування їх корпорацій. Там кожна копійка розписана від приватизації. І вона не передбачає направлення на збільшення пенсій. І ніколи в житті гроші від приватизації, просто людина дилетант, не відправлялися на підвищення пенсії. ...зменшення видатків державного бюджету на покриття дефіциту Пенсійного фонду на 5,3 мільярди гривень. Це значить, що наші пенсіонери нічого не отримають.

(...) І, відповідно, наслідок після цього, кінцевий результат - президент бачить кінцевий бюджет, і він, припускаю, його ветує. Що далі?

 

Юлія Тимошенко: Я вважаю, по-перше, що якщо президент цей бюджет не заветує, він буде співучасником прийняття просто тіньового і антисоціального бюджету. Якщо він не ветує цей бюджет, то, безумовно, він стає законом України, і по ньому починає жити вся країна. І тоді всі ці соціальні руйнації, це бюджет просто національного геноциду, стане реальністю.



Комментарии читателей
Ваше имя  
Комментарий
до 1000 знаков
 
Код подтверждения  
   
ТОП-Новости
13:03 Коломойский намерен обжаловать продажу "Лугансктепловоза"
12:56 "Лугансктепловоз" без аукциона купили россияне
12:36 "НУ" хочет подвинуть из коалиции коммунистов
12:23 Лозинский ознакомился с третью материалов дела, но вину не признал
10:00 Заместитель Дубины ответит за газ Фирташа

Новости
15:14 Кому выгодно казино в Крыму
09:19 «Укрметртестстандарт» обнаружил винный фальсификат
17:37 Рынок труда нуждается в рабочих профессиях
11:39 НПЗ должны прекратить шантаж правительства Украины
14:31 Принятие закона об азартных играх вызовет рост цен на коммерческую недвижимость
19:16 Украинская игорная действительность меняет формы
15:30 Новым министром ЖКХ станет первый зам Попова?
15:11 Мнение: Назначение министра ЖКХ Попова в КГГА – это проявление кадрового кризиса власти
14:51 ТВi просит органы расследовать инцидент с "наружкой"
14:45 Сухий устал от губернаторства и хочет снова в Раду
14:41 Янукович после расследования решит, возвращать газ Фирташу или нет
14:26 «Коммунальный фронт» призывает провести в ЖКХ люстрацию управленческого аппарата
14:03 ФГИ разошелся: На очереди - "Укртелеком"
13:52 В ФГИ не удовлетворены продажей "Лугансктепловоза"
13:48 Ляпина отрицает заявление Еханурова о переходе "НУНС" в коалицию

Галерея


ОДНАЖДЫ В РИМЕ



Нікчемний я



КАК ВСЁ ЗАПУТАННО

Интересное видео

Загрузка...

{medit}
Реклама на сайте   |   Контакт   |   Сделать стартовой   |   Добавить в избранное

Rambler's Top100 Рейтинг@Mail.ru bigmir)net TOP 100
Все права защищены © 2006 - 2009 Вовремя.info

Использование материалов сайта разрешается при условии ссылки
(для Интернет-изданий - гиперссылки http://vovremya.info) на "Вовремя.info".
Редакция не всегда разделяет мнения авторов и несет ответственность лишь за уровень дискуссии.
{noindex} Разработка и сопровождение: baev.kiev.ua
Разработка дизайна: Студия Like
{/noindex}
{medit2}